Pripravte si s Tehličkou tradičný ekvádorský nápoj COLADA MORADA.

Čo budete potrebovať:
» 3,5 l vody
» 1 zväzok byliniek (mäta,
medovka)
» 5 pomarančov
» 1 l pomarančového džúsu
» 2 hrnčeky malín
» 2 hrnčeky čučoriedok
» 2 hrnčeky ananásu
» 2 hrnčeky jahôd
» 1 hrnček fialovej kukuričnej múky (možnosť nahradiťbežnou kukuričnou múkoua potravinárskym farbivom)
» 6 vanilkových strukov
» 5 malých klinčekov
» 3 bobkové listy
» 350 g cukru
» nové korenie

Postup:
V hrnci necháme zovrieť 3 litre vody spolu s malinami, čučoriedkami a pomarančmi (nakrájanými na kúsky). Pridáme klinčeky, vanilku, korenie a varíme 15 minút. V menšom hrnci dáme variť 1 liter pomarančového džúsu a pridáme bylinky. Varíme 10 minút, scedíme a odložíme. Medzitým rozmiešame kukuričnú múku v 500 ml vody. Následne túto zmes nalejeme do veľkého hrnca s ovocím a prilejeme pomarančový džús z malého hrnca. Za stáleho miešania varíme 10 minút. Pridáme 350 g cukru a necháme poriadne rozpustiť. Počas toho, ako celý obsah vrie v hrnci, pridáme na kocky nakrájaný ananás a jahody. Pochúťku môžeme servírovať ako horúci nápoj, alebo môžeme takto prevarenú zmes rozmixovať v mixéri spolu s kockami ľadu a podávať ako ľadovú triešť. ¡SALUD! (Pozn.: špan. Na zdravie!)

 

 

Späť na aktivity